Blog page

site in constructie …

Blog
 • Dr. CALOMFIRESCU Marius Vicea a deschis cabinetul sau individual (0) 20 October, 2014 viceam

  Dr.Marius Vicea CALOMFIRESCU a deschis cabinetul sau individual unde realizeaza morfologii fetale, ecografii 3D / 4D, ecografii ginecologice etc.

  pentru Curriculum Vitae – click aici …

  In cadrul cabinetului sau individual Dr.Calomfirescu Marius Vicea furnizeaza si servicii de medicina materno – fetala precum si servicii de ginecologie (inclusiv teste genetice si analize ginecologice).

  ——–

  Cabinetul dr.CALOMFIRESCU Marius Vicea

  B-dul Dacia 118

  Bucuresti, sector 2

  TEL: 031 402 2520

  cabinetgineco.ro

  Locatie cabinet B-dul Dacia 118

  ——–

 • Embrioreductie la 9 saptamani in premiera la Clinica Promed (0) 26 October, 2013 viceam

  In data de 23.10.2013 s-a realizat in premiera in cadrul Clinicii Promed Bucuresti embrioreductie neselectiva la 9 saptamani varsta gestationala de catre d-l Dr. Calomfirescu Marius Vicea (http://www.morfologiefetala.ro/furnizori-morfologie-fetala/).

  Aceasta procedura este extrem de dificila datorita dimensiunilor mici ale embrionilor (in jur de 2,5 cm). Prin urmare necesita o precizie si tehnica de cel mai inalt nivel.

  O alta dificultate importanta este lipsa criteriilor stiintifice pentru screeeningul de anomalii cromozomiale sau structurale ale embrionilor, alegerea facuta de parinte fiind bazata doar pe criteriul tehnic mai putin riscant (embrionul mai sus situat cu risc mai mic de avort).

  Avantajul major al varstei gestationale mici la care s-a realizat este absenta consecintelor pe termen mediu si lung, riscurile de pierdere in totalitate a sarcinii fiind astfel mai mici.

  Necesitatea interventiei atat de devreme in sarcina a fost data de incompetenta cervico-istmica a mamei care a mai determinat un avort la 20 saptamani si o nastere prematura in antecedente. Fara aceasta procedura sarcina actuala nu ar fi avut sanse de reusita.

  Ii dorim pacientei sarcina usoara si nasterea unui copil sanatos!

 • Dr.Calomfirescu Marius a efectuat prima procedura de embrioreductie a clinicii Promed System (1) 25 July, 2013 viceam

  Astazi, 24.07.2013, s-a efectuat prima procedura de embrioreductie in cadrul clinicii Promed System, de catre domnul Dr.Marius-Vicea Calomfirescu (http://www.morfologiefetala.ro/furnizori-morfologie-fetala/).

  Procedura de embrioreductie efectuata astazi in clinica Promed System este considerata una dintre cele mai dificile manevre invazive intrauterine din cadrul medicinei fetale, deoarece a facut posibila reducerea numarului embrionilor de la 4 la 2.
  Aceasta procedura a fost necesara acum, la 11 saptamani de sarcina, pentru a exista sansa de a duce cu succes sarcina la peste 30 de saptamani.

  Ii dorim pacientei sarcina usoara si nasterea unor copii sanatosi!

  preluare dupa:

  http://www.facebook.com/notes/clinica-promed-system/prima-procedura-de-embrioreductie-din-cadrul-clinicii-promed-system/537111593017362?ref=notif&notif_t=like

 • Cum sa te feresti de malformatii in sarcina (0) 6 February, 2012 viceam

  Sarcina este o perioada sensibila si grija fata de copilul nenascut si teama de probleme sunt perfect normale. De asteptat pentru orice “familie gravida” ca “Sindrom Down”, “maformatii”, “anomalii genetice” sa fie cuvinte care aduc un fior de gheata in sufletul oricarei gravide.

  Cum sa fii cat mai linistita citeste aici ( http://cabinetgineco.ro/depistarea-anomaliilor-in-sarcina/ ).

 • Nu se vede doctore? (0) 21 November, 2011 viceam

  Iaca am ajuns sa scriu si in blog.
  Nu era programat dar cam asa este viata, plina de neprevazut si neasteptat. Cateodata si nedorit.

  Deunazi am aflat despre un copil pe care il examinasem in prima parte a sarcinii ca s-a nascut cu probleme.

  Sindrom malformativ, posibil anomalii cromozomiale a fost transmis la parinti.
  Pana atunci tatal era bucuros ca ii seamana copilul leit cu el cand era mic…”parca acum ar fi fost faute pozele”.

  Evident ca dupa ce am fost “atins” de veste m-am straduit sa imi revin cat se poate de repede si sa abordez stiintific problematica.
  Oarecum fara succes pentru ca informatiile erau mai mult cu titlu de poveste, sunt probleme dar nu stim exact, nu arata bine, aspectul copilului, …intrebari “colegiale, interesate” despre cine v-a vazut in sarcina?, nu a vazut ca sunt probleme?…

  In final o decizie inteleapta a fost transferarea nou-nascutului la o sectie de terapie intensiva dintr-un spital pluridisciplinar pediatric.

  Trecand peste importanta acordata de colegii neonatologi particularitatilor estetice ale copilului o anomalie/malformatie exista.
  Probabil ca daca se tinea cont de aspect multi dintre noi am fi fost caracterizati ca si avand probleme si am fi fost eliminati de colegii care gandesc in acest fel…cu conditia depistarii in timp util.

  Anomalia depistata este atrezia de esofag. Adica lipseste o portiune din esofag, nu s-a format. Si astfel ce inghite copilul nu ajunge in stomac si este dat afara inapoi.
  Revenind la cazul de fata: din investigatii reiese ca se ingereaza lichid in stomac.
  Cum e posibil? Nu prin esofag (care este un tub prin care ce inghite copilul ajunge in mod normal in stomac) ci prin arborele traheo-bronsic (respirator) care se pare ca are o comunicare cu portiunea de jos a esofagului. Adica este o varianta complexa prin care comunicarea dintre gura/faringe si stomac se realizeaza prin cai alternative.

  Asadar diagnosticul prenatal putea si trebuia sa depisteze asa ceva sau limitele tehnice si biologice fac sa nu se diagnosticheze astfel de anomalii?
  Esofagul este tesut moale de consistenta si aspect la fel ca toate celelalte din jur. Asadar nu poate fi diferentiat ecografic la fatul intrauterin.
  Pe de alta parte daca este intrerupt si nu mai exista legatura intre gura/faringe si stomac ar trebui sa se vada ca e ceva in neregula. Sa nu se vada stomacul, lichidul amniotic sa fie mult…
  Insa in cazurile complexe (cum a fost caracterizat de colegi dupa nastere, cu investigatii mai amanuntite si direct aplicate copilului) ceea ce se inghite ajunge in stomac…ca si in cazul de fata.
  Mai trebuie tinut cont si de faptul ca toate detaliile ce tin de forma, amploarea si importanta/prognosticul malformatiei inca nu sunt complete la cateva zile bune dupa nastere.

  Revenind cu lait-motivul acestei reflectii…”nu se vede doctore?”
  Pot exprima doar evidentul…nu se vede.
  Limitele tehnice ale aparatelor disponibile, particularitatile biologiei cu forme complexe ce nu dau semne (pentru ca organismul compenseaza problemele prin alte mecanisme decat cel obisnuit) pe parcursul dezvoltarii, determina sa avem limite in depistarea problemelor de sanatate prenatal.

  Cat despre folosirea de orice motiv pentru a se degreva de responsabilitate prin exagerarea aspectelor medicale preexistente precum si prin sugerarea ca ar putea fi vinovati colegi pentru situatia in care s-a ajuns fara vina nimanui (ci doar ca urmare a limitelor tehnologiei si a biologiei fiintei umane)…atata timp cat colegiul medicilor ii considera colegi si eu ii voi considera oficial colegi.

 • Introducere (1) 15 October, 2011 admin

  Primul post in blog

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Posibilitate postare pe site

Daca doriti sa postati opinii/ imagini/ video in sectiunea marturii sau galerie va rugam transmite-ti continutul prin intermediul formularului de contact